Jag ser affischerna i tunnelbanan och blir mest ledsen.
Jag ser LO's kampanj där de pekar på alla personer i det blå blocket som är fel och de hos sossarna som är så bra, och jag tycker mest det är tråkigt med den sortens vi-mot-dem-tänk och små försök till smutskastning.
Jag ser SD's senaste kampanjsnutt med pensionären som blir omsprungen av kvinnor i burka, meddelandet är så otroligt övertydligt, och så förbannat trångsynt och smalspårigt så jag inte kan se bärigheten.
Jag ser PP's film om staten som kontrollerande informationsorgan, och mot slutet kommer orden "Vi väljer ansvar, framför frihet?" med en klar antydan att PP väler tvärtom, eller hur var det menat att tolkas?

Nidbilder och smutskastning är vad jag sett mest hittills, jag blir trött på spektaklet innan jag ens har börjat titta på riktigt.

Jag vill inte veta vad ni tycker andra gör fel! Jag vill inte ha era nidbilder om ni liten enskild jävla detalj som får fylla upp hela min tillvaro för en stund, jag skiter i om folk tycker den är sann eller inte, för hela spektaklet är så fruktansvärt substanslöst!

Ge mig substans! Ge mig er vision i stort, inte en massa löften om löner, skatter och andra smådetaljer lyfta ur sitt sammanhang! Ge mig ert valprogram, inte en liten broschyr med slagord som inte säger mig mer än att ni tar mig för en idiot!

Politik brukar jag faktiskt tycka om, vad man än kan tro. Men just under valtider visar nog de flesta partier och politiker sina värsta sidor, och det kanske är bra, men mig ger det verkligen ingen tilltro.

Helst vill jag att valet är över.

blog comments powered by Disqus